nyaraló fagymentesítés

Ahogy közeledik a tél, a nyaralók tulajdonosai gyakran szembesülnek azzal a kihívással, hogy a hidegben a lezárt ingatlanokat meg kell védeni a fagy okozta károktól. A hosszú téli hónapok alatt a vízvezetékek befagyhatnak, és a hidegben maradt berendezések károsodhatnak. Ezen problémák megoldására sokféle módszer létezik, de egyre népszerűbb az okos fűtési megoldások alkalmazása. Erre nyújt megoldást a Nobo fűtőpanelek használata. De hogyan működnek, és miért jó választás a Nobo fűtőpanel nyaralóban való fagymentesítéshez? Erről szól a mai blogcikkünk.

 

Az Okosvezérlés Előnyei

A Nobo okos fűtőpanelei modern és hatékony módszert jelentenek a nyaralók fagymentesítéséhez. Ezek a berendezések nemcsak az ingatlan fűtésére alkalmasak, hanem számos intelligens funkcióval is rendelkeznek, amelyek segítenek a távolból irányítani és ellenőrizni tudjuk  a fűtést. Nézzük meg, milyen előnyökkel jár az ilyen fűtőrendszerek alkalmazása:

1. Távoli hozzáférés:

Az okos fűtőpanelekhez mobilalkalmazás áll rendelkezésre, amely lehetővé teszi a távoli hozzáférést és az ellenőrzést. Ez azt jelenti, hogy bármikor, bárhonnan ellenőrizheti a nyaraló fűtését és beállíthatja a kívánt hőmérsékletet, anélkül, hogy a helyszínre kellen látogatnia. Odaérkezés előtt pedig átállíthatja melegebb hőfokra a fűtést, így már meleg fogadja, mikor a nyaralóba utazik.

2. Energiahatékony működés:

Az okos fűtőpanelek képesek automatikusan szabályozni a hőmérsékletet, optimalizálva a fűtési ciklusokat. Csak akkor kapcsolnak be, ha a 0,05 C pontossággal érzékelő termosztát érzékeli a hőmérséklet változását.

Ez tehát energiahatékony működést eredményez, vagyis direktben pénzt is megtakaríthat a fűtésszámláján.

3. Időzített és energiatakarékos üzemmódok:

Az időzített fűtés beállítások lehetővé teszik, hogy előre megtervezze, mikor és milyen hőmérsékleten működjenek a fűtőpanelek. Például beállíthatja, hogy csak a legzordabb időszakokban kapcsoljanak be, így még hatékonyabban takaríthat meg energiát.

A rendkívül érzékeny termosztát segítségével a rendszer automatikusan reagál a változó időjárási körülményekre, és megakadályozza a fagy okozta károkat.

A készenléti fogyasztás csupán maximum 0,5 W, mely piacvezető szint az energiatakarékosságot tekintve.

Nobo Eco Hub okosvezérlés

A Nobo Fűtőpanelek Alkalmazása Nyaralókban

 

A Nobo Fjord és Oslo termékcsalád fűtőpanelei az igényeknek megfelelő rádiós termosztátokkal kiegészítve (NCU-1R, NCU-2R illetve NCU-ER) a Nobo Eco Hub központi vezérlőn keresztül egy okostelefonos alkalmazás segítségével távolról vezérelhetőek.

Ez a Nobo Energy Control alkalmazás, melyet Andriod és iOS rendszerre is letölthet. Ennek a távoli vezérléses rendszernek előfeltétele, hogy IP kábelen keresztül az internetre legyen csatlakoztatva a Nobo Eco Hub vezérlő. Rendszer követelmény: minimum Android 7 vagy iOS 10 verzió.

A rendszert Away (Házon kívül) állapotba kapcsolva a fagymentesítő funkció lép életbe, ezáltal +7 fokon tartja az ingatlan hőmérsékletét.

Bővebben a Nobo okosvezérlés rendszerről itt olvashat.

Nobo Oslo fűtőpanel nyaralóban

 

Az általunk kínált másik opció az okosvezérlés megvalósítására az önmagában Wifis termosztáttal rendelkező, szintén Nobo gyártotta Dimplex Alta Wifi fűtőpanel.

Saját beépített termosztátja az NCU-2Rw, melynek segítségével a fűtőpanel direktben elérhető és programozható a Dimplex Capa mobilalkalmazásból. Ebben az appban is lehetőség van Away (Házon kívül) állapotba helyezni a készüléket, mellyel +7 fok biztosítható.

A Dimplex Alta Wifi távoli vezérlésű rendszer használatának előfeltétele a stabil 2.4 GHz Wifi hálózat a helyszínen, ahol a fűtőpanel található.

Dimplex Alta wifi termosztát

Ha mégsem okosvezérlés...

Minőségüknél és megbízhatóságuknál fogva a Nobo fűtőpanelek helyi beállítású termosztátokkal vezérelve is alkalmasak a téli időszakban a lezárt nyaralók fagymentesítésére. Mivel a kerámia fűtőbetét nem izzik és a fűtőpanel felülete nem forrósodik fel, így nem kell tartani tűzveszélytől egy hosszabb magára hagyott működés esetén sem. Ekkor a termosztáton egy alacsony (7-10 fok) Eco hőfokot beállítva, az időprogramot pedig állandó Eco módba állítva érhetjük el a fagymentesítő fokozatot.

Nobo Fjord fűtőpanel nyaralóban

Összegzés

Az Nobo fűtőpanelek, különösen az okos rendszerek kiváló választást jelentenek a nyaralók fagymentesítéséhez. Ezek a modern fűtőrendszerek nemcsak hatékonyak, de könnyen távolról is ellenőrizhetők, és energiatakarékosak. A megfelelő beállításokkal és időzítésekkel a Nobo fűtőpanelek segítségével szinten tarthatja nyaralója hőmérsékletét a hideg téli hónapokban, és megakadályozhatja a fagy okozta károkat.