NOBO Oslo fűtőpanel elektromos fűtésre

Miért fűtsünk elektromos fűtőpanelekkel:

A NOBO fűtőpanelek köztudottan norvég identitásúak. Erre az országra nemcsak a gazdagság, a jómód jellemző, hanem az is, hogy nincs náluk pazarlás. Az elektromos fűtőpanelek energiafelhasználása közel 100%-os, így fűtésre ez egy energiahatékony választás. 
Szintén fontos kiemelni, hogy az elektromos fűtés egy környezettudatos választás, különösen napelemmel vagy zöldárammal kombinálva. Ennek a megoldásdásnak nincs helyi környezeti terhelése, sem káros kibocsátása, tehát tiszta és megújuló megoldást jelenthet otthonunk fűtésére.

Ez elektromos fűtés jellemzői röviden:

  1. A elektromos fűtés gyorsan kivitelezhető, a fűtőpanelek könnyen telepíthetőek - akár házilagosan is. Ez a garanciát nem befolyásolja, így könnyű kiépítést vagy fejlesztést jelent.
     
  2. Az elegáns, modern megjelenésű fűtőpanelek kis helyen elférnek, sokkal kisebb a helyigényük, mint egy klasszikus radiátornak. 
     
  3. Nem igényelnek karbantartást, mivel nincsenek bennük mozgó alkatrészek. Elektronika biztosítja a megbízható működést, így gyakorlatilag nincs karbantartási igényük.
     
  4. Tiszta környezetet biztosítanak otthonunkban, mivel nincs bennük ventilátor, így nincs hangterhelés, és a levegő erőltetett mozgatása sincs, tehát pl. port sem fúj. Konvekciós módon működnek, tehát a felmelegített levegő természetes felfelé áramlását használják fel.
     
  5. Közvetlen helyiség fűtést biztosítanak, gyorsan indíthatóak és az igényeknek megfelelően egyedileg kontrollálható és beállítható a fűtés minden szobában. Probléma esetén egy-egy panel egyedileg javítható vagy cserélhető, mivel műödésük egymástól független.
     
  6. Önálló vagy kiegészítő fűtést is biztosíthat, az igényeknek megfelelően akár komolyabb felújítás nélkül is. Rugalmasan áthelyezhető, a görgős lábak segítségével mozgathatóak a fűtőpanelek a helyiségek között.
     
  7. A fűtés valódi alternatívája történhet meg elektromos módon. Beruházási költség, karbantartás és üzemeltetés költsége szempontjából is rentábilis más fűtési megoldásokkal szemben. Alacsonyabb beruházást jelent pl. egy gázfűtéses rendszerhez képes, a karbantartása pedig elhanyagolható. Üzemeltetést tekintve pedig a modern épületek energiaigénye manapság egyre kisebb, köszönhetően a jó szigetelésnek.
     
  8. A napelemek terjedésével egyre inkább logikus választás az elektromos fűtés alkalmazása. A megfelelően elhelyezett napelemmekkel kombinálva részleges vagy akár egész ház fűtését is megoldhatjuk elektromos fűtőpanelekkel.