Sajnálattal értesültünk arról, hogy a Széchenyi Terv Plusz „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című pályázat terveztétől eltérően a végleges kiírásban a fűtőpanelek támogatása jelentősen korlátozásra került.

A 2.1.2. c. pontja értelmében:

a meglévő fűtési rendszer kiváltása, új, energiahatékony, legfeljebb 12 kW fűtési teljesítményű levegő-levegő, vagy levegő-víz hőszivattyú beépítésével (beleértve a meglévő fűtési rendszerre való hatékony rákötéshez elengedhetetlen tevékenységek elvégzését. Infra- és fűtőpanelek kizárólag kiegészítő fűtésként támogathatók, azaz ingatlanonként legfeljebb 2 db infra- vagy fűtőpanel kiépítése támogatható egyenként legfeljebb 6 m2 nagyságú helyiség fűtésére);

Ennek megvalósítását a 3.1. pontban az alábbiakban számszerűsítik:

A 2021. évi pályázati körben az elszámolható maximális fajlagos költségek (áfa-val növelt bruttó összegek anyag- és munkadíjjal együtt):

- fűtőpanel 1 db (beszereléssel):80.157 forint;
- fűtőpanel maximális díja 1 ingatlanban: 140.915 forint;


A beruházást kizárólag regisztrált kivitelezők végezhetik.

A fent megjelölt információk nem tekinthetők teljesnek, a további információkért kérjük, keresse fel a pályázat minden részletét tartalmazó https://napelem.palyazat.gov.hu/ weboldalt!

Forrás: https://napelem.palyazat.gov.hu/


2021. október 30.